Corespondență

Dacă spuneam despre visul la Vatra Familiei că este primul pas și chiar motorul acestui proiect al Vetrei de Familie, atunci materializarea acestui vis prin punerea lui pe hârtie este al doilea pas și însăși motivul înființării acestui club. Căci, se știe că după gând vine cuvântul. Iar cuvântul spus duce la îndeplinire gândul. Dar, când cuvântul este așternut pe hârtie, gândul începe deja să prindă formă fiind astfel deschis drumul materializări sale. De aceea, prin intermediul acestui club, tot ceea ce a fost exprimat doar la nivel de gând sau virtual prin rețelele de socializare de către iubitorii acestui vis al Anastasiei, va căpăta o formă materială. De asemenea, Anastasia își spune toate poveștile ei în contextul unui sat de aceea, a visa doar la Vatra Familiei fără a visa la un întreg sat nu este suficient pentru a putea reproduce situațiile idilice din cărți, obiectivul acestui club fiind succesul proiectului Vatra Familiei prin care iau naștere noile sate, Satele Viitorului. Prin urmare, pentru ca un proiect precum Vatra Familiei să trezească în mod pozitiv interesul autorităților este absolută nevoie de dovada scrisă din partea unor oameni care cred din toată inima în acest proiect, aceste scrisori fizice fiind astfel absolut necesare.

În urma scrisorilor primite, când se va ajunge la un număr considerabil de un singur tip (în urma selecției pe categorii, în funcție de dorințele dumneavoastră) le vom atașa proiectului Anastasiei și vom lua “cu asalt” autorități eligibile (primării, prefecturi) cu cerința de a se vinde către fondatorii viitoarelor sate suprafețe compacte nu mai mici de 150 ha. Și să nu vă gândiți că primăriile nu dețin suprafețe atât de mari! Le dețin și le vând (atenție, nu le concesionează!) acelor persoane care reușesc să îi convingă. Și în general cei ce îi conving sunt străinii. Dar putem să o facem și noi! Scrisorile acestea vor fi dovada scrisă, materială și care este imbatabilă în încercarea de a fi ignorată de cineva. Și pe principiul că întotdeauna cererea crează oferta, cu cât mai multe scrisori (cereri), cu atât mai serioasă și potrivită pentru acest proiect va fi oferta.

Este deci o urgență în a ne aduna puterile, conduși de acest vis comun al reînvierii spiritului satului românesc și a ne lua cu drepturi depline pământurile pentru care mulți dintre strămoșii noștri și-au dat viața. Acum le cumpărăm, mai apoi când vom “crește” ele vor fi propuse a fi date (celor ce le revendică) gratuit spre folosință, cu drept de moștenire, fără posibilitatea de a fi vândute. Anastasia a gândit acest proiect în cartea a 5a (recitiți pag 47 din vol.5) și s-a realizat cu aproximativ 10 ani mai târziu. Probabil că știți, la 1 februarie 2017 această lege ( detalii aici) a împroprietăririi pe viață cu drept de moștenire a fost aprobată, în Rusia.

.Așteptăm deci scrisorile dumneavoastră:

 • a celor ce au deja Vatra lor și își doresc vecini în jurul lor cu aceleași aspirații;
 • a celor ce au Vatra lor și nu sunt interesați să aibă vecini cu aceleași aspirații, dar vor să facă parte din acest club;
 • a celor ce acum, doar visează la Vatra lor și la viața într-un sat nou;
 • a celor ce visează la Vatra lor și atât, nu își doresc vecini asemenea, dar totuși vor să facă parte din club;
 • a celor ce sunt în căutarea sufletului pereche alături de care vor să își întemeieze Vatra de Familie;
 • a celor ce vor să se exprime artistic.

Clubul Anastasia este pentru toți iubitorii cărților ei și chiar dacă nu toți își doresc să trăiască în aceste noi sate -Satele Viitorului-este nevoie de scrisorile tuturor, ele vor face să crească energia benefică necesară proiectului Vatra Familiei și prin a cărei reușită toți românii vor avea de câștigat. De aceea vă așteptăm pe toți aici să ne cunoaștem pentru ca visul Anastasiei să prindă forță și contur și în România.

„Hai să dăm mână cu mână, Cei cu inima română!”

Doar de câteva puncte esențiale să țineți cont când formulați scrisorile, iar punctele care nu se aplică în cazul dumneavoastră treceți peste ele:

 • O prezentare a dvs. și a membrilor familiei dacă sunt (județ/localitate,nume,vârste și ocupație actuală).
 • Exprimarea în detaliu a visului/dorinței.
 • Explicarea pe cât se poate a modului în care vă puteți integra și eventual susține financiar în sat (abilități practice, planuri de afaceri ce sunt în armonie cu zona/natura)
 • Ce metodă de educație aplicație pentru copiii dumneavoastră și cum vedeți continuarea/schimbarea la momentul mutării.
 • Câteva detalii despre viziunea cuplului ca întreg despre acest proiect (unde este cazul). Dacă nu este armonie în cuplu evaluați bine situația personală înainte de a formula această scrisoare. Odată dorința exprimată, concretizată în cuvinte, nu veți vrea să aveți piedici în realizarea ei.
 • Specificați dacă vreți să participați la proiectul Vatra Familiei și sunteți dispuși să participați la acest proiect oriunde în țara noastră și pe orice tip de sol/teren (asta ar fi soluția pentru întemeierea primului sat) sau preferați să mai așteptați până se vor strânge scrisori cu doritori din zona dumneavoastră.
 • Specificați dacă sunteți de acord ca acest proiect să se desfășoare sub o formă juridică, adică asociații de Vetre de Familie (detalii aici).
 • Dacă sunteți inspirați de acest proiect și vreți să vă exprimați artistic (desene,versuri, cântece) atașați creațiile dumneavoastră scrisorii. Acestea vor fi expuse pe sait-ul clubului (detalii aici).

În încheierea scrisorii specificați încă odată că vreți să participați la întemeierea unui sat după proiectul Vatra Familiei și vă semnați.

La pagina de contact găsiți adresa la care veți trimite scrisorile și pe măsură ce le primim ele vor fi publicate pe sait și le veți regăsi la categoria corespondență.


Comentariile sunt închise.