Creații

Să visăm pentru România! Este exact veriga din acest lanț ce ar putea lega țara noastră de Rusia, de cărțile Anastasiei și de realizarea proiectului Vatra Familiei și în România.

Orice proiect, are nevoie pe lângă planul material aferent și de energii subtile care să-l pună în mișcare. Iar aceste energii vin din creațiile artistice ce fac referire la scopul proiectului.

În cazul nostru, în cazul proiectului Vatra Familiei, dacă ne uităm în Rusia, locul unde s-a născut acest proiect putem descoperi o mulțime de desene realizate de ruși ce ilustrează chipul Anastasiei, sau imagini din cărți, desene cu Vetre de Familie și cu noile sate. Chiar pozele de pe acest sait sunt culese de la ei, deși ar fi fost frumos să le avem și noi pe ale noastre. Deci, aceste creații au început să apară la ei chiar de la primele cărți, deja în cartea a treia Vladimir vine la Anastasia cu rucsacul pe jumătate plin de scrisori de la cititori:

„Scrisori neobișnuite care vorbeau despre Suflet, despre viață și pline de foarte multe versuri. Uneori fără rimă, versuri departe de a fi profesioniste, dar aceste versuri aveau în ele ceva bun.” – Spațiul de iubire, pag. 119

Să visăm pentru România! Căci noi nu avem pustnica româncă care să viseze pentru țara ei și să ne amintească ce valori naturale are România.

Valori precum cedrul românesc, Zâmbrul, (fratele cedrului siberian) ce și la noi, precum la ruși a fost uitat sau bogăția florei spontane cu plante medicinale mult superioare țărilor occidentale, alături de mierea de calitate, vindecătoare, dar în care doar puțini bolnavi își pun speranțele datorită faptului că majoritatea doctorilor nu le recomandă, avem o abundență de fructe de pădure, de hribi sau cel mai bun pește de apă dulce și totuși sunt alimente pe care puțini români le-au gustat vreodată. Spre deosebire de Europa, încă mai avem turme de oi, capre și vaci pe pășunile bogate iar în gospodării se pot crește păsări sau alte animale. De aceea noi, românii suntem mai aproape de visul Anastasiei decât orice altă țară dezvoltată a Europei, nu trebuie decât…

Să visăm pentru România! Precum a visat Anastasia pentru Rusia!

Și să punem laolaltă toate creațiile despre proiectul Vatra Familiei în România precum au făcut rușii în Rusia (sait-ul Anastasia.ru este un exemplu). Și dacă ele nu există acum, atunci este timpul să începem să le creăm, căci știm deja, aceste creații vor genera exact acele energii subtile de care vorbeam la început, energii atât de necesare, fără de care acest proiect nu poate demara. Versuri, proză, desene, cântece sau alte creații ce au în vedere natura, pe Anastasia sau proiectul Vatra Familiei; făcute nu din dorința de a ne expune calitățile artistice ci de a găsi în noi sensibilitatea cu care suntem înzestrați și de a crește puterea energetică a acestei mișcări. Deci aceste creații sunt obligatorii și nu o opțiune ce trebuie să vină din partea tuturor nu numai a celor talentați!

Să visăm pentru România! Și putem fi răsplătiți prin a nu mai trebui să o părăsim vreodată!

Deși am fost și eu (ca mulți români) plecată din țară, niciodată nu mi-am dorit să trăiesc în altă parte decât în România. Oare, de ce?

Pe aceste meleaguri a trăit cândva un mare popor: Poporul Geto-Dac ce ale cărui granițe treceau cu mult peste granițele României actuale. Anastasia se întoarce și mai mult în istorie și spune că Vedrușii  erau un popor ce trăia în armonie deplină și trecea cu mult peste granițele Rusiei actuale. Iată cum, eu cred că o fărâmă din spiritul lor a ajuns peste generații și la mine și la toți ceilalți cei ce iubim România, cu ale ei meleaguri pe care dorim să le facem să strălucească din nou, căci aici noi ne simțim acasă, aici și nu altundeva.

“Aicea este țara mea, Și neamul meu cel strămoșesc, Aicea să trăiesc eu vreau, Aicea vreau să retrăiesc”

Așteptăm deci pe adresa clubului, versuri, cântece, desene sau alte creații inspirate de cărțile Anastasiei și de acest proiect, Vatra Familiei! Ele vor fi expuse pe sait.

Comentariile sunt închise.