Mișcarea Vatra Familiei în Rusia

În anul 1996 a fost scris și publicat în Rusia primul volum din seria de cărți Cedrii Sunători ai Rusiei, de către Vladimir Megre. Această carte a încălzit inimile multor oameni care au trecut imediat la fapte. În cartea a treia, Spațiul de iubire, Vladimir îi ducea deja Anastasiei foarte multe scrisori de la cititori care conțin versuri sau descriu acțiunile lor. Primele vetre de familie inspirate din prima carte încep să apară. Iar după publicarea celei de a patra cărți apar deja primele comunități.

Dovezile se pot găsi pe site-ul Anastasia.ru în care sunt înscrise toate comunitățile rusești, dar și cele străine. Cele care au devenit mai cunoscute prin mediul on-line sunt satele Rodnoje și Slavnoe. Acestea au făcut primii pași în anii 2001 respectiv 2004.

În 2016 numărul satelor Anastasiei –Satele Viitorului– ajung la impresionantul număr de 389 de sate.

În cartea a cincea Anastasia vorbește despre o Rusie înfloritoare, despre faptul că Duma de stat a aprobat legea prin care fiecare familie primește un hectar de pământ gratuit, cu drept de moștenire, și la 1 februarie 2017 această lege este aprobată cu diferența că nu o familie ci chiar fiecare cetățean rus este împroprietărit cu un hectar de pământ: https://vmegre.com/en/events/38418/

Școala academicianului Shetinin s-a înființat în 1994, anul în care începe și aventura lui Megre. Coincidență sau nu, dar și academicianul pare că a fost atins de raza Anastasiei în acest proiect:

Și tot așa…

O mulțime de filme au fost făcute de cei implicați în mișcarea Vatra Familiei și cu toate că mulți dintre noi nu îi înțelegem, imaginile sunt grăitoare, sunt inspirante și păcat ar fi să nu ne lăsăm „molopsiți” de bucuria lor și să facem ca ei căci pierderea ar fi numai și numai a noastră:

Acest film este varianta extinsă a celui de mai sus și este povestea formulării și aprobării legii hectarului de pământ gratuit, proiect ce nu s-ar fi putut realiza fără oamenii ce au început deja întoarcerea la pământ.

Comentariile sunt închise.